Абонамент за бюлетин
Войната на розите

Войната на розите

ISBN: 9786199122594
Издател: Мусагена
Издадена: 2020
Брой страници: 112
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x19.00
Корична цена: 13.80 лв.
Цена: 13.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Проза, Поезия
Книгата е на две млади авторки, които пишат под псевдоними. По-популярни са в Инстаграм под името „RED HELL”, където публикуват текстовете си на български и английски и са следвани от близо 7 000 читатели.

Книгата е на две млади авторки, които пишат под псевдоними. По-популярни са в Инстаграм под името „RED HELL”, където публикуват текстовете си на български и английски и са следвани от близо 7 000 читатели. Думата, с която, може да се опиша поезията им, е ексцентрична. Eдна различна стихосбирка. Книга, която разкрива ясната граница между вечната и токсичната любов. Желаната средина, считана за добродетел. Макар някои от поемите в стихосбирката да са крайни и да контрастират със сладникавата представа за любов – те не я отричат. Поезия, която представя любовта като основен идеал, без форма или правила. Заглавието е в пряка връзка с гражданска война в Англия, наречена „Войната на розите“. Символи на двете воюващи страни са били червена и бяла роза, които в края на войната биват съединени и наречени „Роза на Тюдор“, символизираща единноста. Книгата се състои от две части „Огън“ и „Вода“, които символизират двете страни, а самата книга е единението. Носи лична препратка към авторите и това, че са различни сами по себе си, но се обединяват и правят тази книга реалност.

За Aвторите:

1. Роза

Мария Толин е на 18г. от град Плевен. Започва да пише, когато е на 15, а от скоро споделя поезията си публично, но анонимно. През свободното си време се занимава с моделство и гримьорство на свободна практика. С Лиса ги свързва общата страст не само към писането, а и към танците. Започнали много и различни начинания, общата им стихосбирка е един от най-успешните им съвместни проекти.

2. Лиса

Мая Николова е на 17 г. от град Сливен. Влюбва се в книгите, когато е едва на 12г. и малко по малко открива своя стил и предпочитания. Самата тя започва да пише в още по-ранна детска възраст – в трети клас. Вдъхновена от прочетеното, започва да пише стихотворения. И макар да изоставя тази своя страст за кратко, Роза е човекът, който и напомня, че трябва отново да започне да пише. И ето, че това завръщане към любимото хоби носи на Лиса съвместна дебютна стихосбирка с Роза под името „Войната на розите“. Бъдещите проекти на Лиса са свързани с разработване на роман, който планира от дълги години.

Книги, подобни на "Войната на розите"

Под езика: част втора
-10%

Под езика: част втора

Дамян Дамянов

18.00 лв.
Сбогом, романтика

Сбогом, романтика

Саня Пилич

16.00 лв.
Баладичен сериал - лирика

Баладичен сериал - лирика

Людмила Костова

25.00 лв.
Вълшебство за Коледа
-10%

Вълшебство за Коледа

Ивелина Радионова

10.80 лв.
С ръка върху сърцето: Федя Филкова
-10%

С ръка върху сърцето: Федя Филкова

13.50 лв.

Други книги от Лиса & Роза

Коментари за "Войната на розите"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах