Абонамент за бюлетин
Виновниците за погрома на България през 1913 година
-5%

Виновниците за погрома на България през 1913 година

ISBN: 9789548247139
Издател: Анико
Издадена: 2010
Брой страници: 960
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 17.30x24.30
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 28.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: История, История на България
В нашата хилядолетна история един от най-преданите борци за собствена църква и училища, за свободна и независима държава, за човешки правдини на всеки българин е буйният, невероятно упоритият и обичащ до крайност своето Отечество Старозагорски митрополит Методи Кусев (Кусевич).

Роденият в Македония български владика още от най-ранна младост се включва активно и е навсякъде пръв в народната борба срещу турските зулуми, срещу гръцката и сръбската пропаганда и особено срещу интригите, лъжите и безбройните заговори на руските дипломати срещу българския народ.

Митрополит Методи Кусев много тежко преживява жестокия погром и разпокъсването на България през 1913г. Своята мъка и своите прозрения дядо Методи отразява в забележителната си книга "Погрома на България. Виновникът". В тази книга той с голяма болка и страст разобличава враговете на България и посочва истинските виновници за първата национална катастрофа през 1913 г., а именно руския император Николай II и неговата имперска дипломация. Книгата на дядо Методи е едно от най-точните и аргументирани разобличения и обвинения срещу руския царизъм и неговата антибългарска политика по онова време. И точно тя ни послужи за основа и даде идеята за заглавието на настоящия сборник.
Всички документи и материали, събрани в сборника, и всички разкази на очевидци, познаващи отблизо владиката, представят дядо Методи като един от най-големите български държавници, като един от най-ревностните патриоти и българи родолюбци, които са имали българската църква и българският народ. И всички те сочат, че делата и дейността на митрополит Методи Кусев в защита на българщината го извисяват като най-българския владика от онова време. А точно той и неговата всеотдайна патриотична дейност за опазване на българския род тънат вече десетки години в забвение.

Това ни накара заедно с Цочо Билярски да издадем настоящата книга и да припомним дейността на този национален герой, който напълно е заслужил честта, името му да бъде редом в пантеона на българската слава до имената на Патриарх Евтимий, Отец Паисий, Васил Левски, Христо Ботев, Стефан Стамболов, Даме Груев, Тодор Александров, Иван Михайлов и много други български герои.

За да го помним него, истинския български владика Методи Кусев, за да се поучим от него, от неговите дела и от неговата невероятно дълбока житейска мъдрост и най-вече от неговата истинска любов към нашето Отечество България.

Книги, подобни на "Виновниците за погрома на България през 1913 година"

Руската убийствена политика за българите, том II
-5%

Руската убийствена политика за българите, том II

Цочо Билярски

30.40 лв.
Руско-българските тайни договори
-5%

Руско-българските тайни договори

Цочо Билярски

14.25 лв.
Тайните на ВМРО
-5%

Тайните на ВМРО

Цочо Билярски

28.50 лв.
От Сан Стефано до Париж - Най-важните договори за България (1878-1947 г.)
-5%

От Сан Стефано до Париж - Най-важните договори за България (1878-1947 г.)

Цочо Билярски

14.25 лв.
Подвигът на Мара Бунева
-5%

Подвигът на Мара Бунева

Цочо Билярски

15.20 лв.

Други книги от Цочо Билярски

Коментари за "Виновниците за погрома на България през 1913 година"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах