Абонамент за бюлетин
Ветровете на Нептун
-10%

Ветровете на Нептун

ISBN: 9545294418
Издател: Колибри
Издадена: 2006
Брой страници: 400
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Проза, Криминалета
Фред Варгас (малкото име идва от Фредерик, а фамилията – от името на героинята на Ава Гарднер от филма “Босоногата графиня”) е археолог медиевист в работно време и авторка на криминални романи в свободните си минути. Ако блестящите й постижения като археолог са известни само сред колегите й, то романите й (единайсет за петнайсет години) са познати и любими на милиони читатели – ненапразно по света я наричат френската кралица на криминалния роман, – а наградите направо валят: наградата на Фестивала в Коняк за “Игрите на любовта и смъртта” (1986), наградата “Мистерия” на критиката за “Изправете се, мъртъвци” (1995), голямата награда за черен роман на Фестивала в Коняк за “Човекът наопаки” (1999), 48-та награда на книжарите за “Бягай и не бързай да се връщаш” (2001) – издаден в България от ИК “Колибри”.

Париж, наши дни. Комисарят Адамсберг успешно е приключил аферата с изрисуваните по парижките врати четворки (“Бягай и не бързай да се връщаш”). И ето, че се появява нов, още по-заплетен случай.
Неизвестно лице извършва убийства в продължение на 50 години. Жертвите не си приличат по нищо – те са мъже и жени, стари и млади, с най-разнообразни професии и с различно местожителство. Затова и никой в парижката полиция не ги свързва помежду им.
Освен странния комисар Адамсберг с неговите необичайни методи за водене на разследване. За разлика от колегите си той установява, че оръдието на престъплението е едно и също, а обвинените в убийствата до един са били мъртвопияни и поразени от необяснима амнезия. Самият Адамсберг след тежък запой се е озовал прекалено близко до поредното местопрестъпление, този път в Квебек, в Канада, и не си спомня какво се е случило.
Колкото до заподозрения от него съдия, той е починал преди шестнайсет години.
И все пак комисарят ще разкрие истината, а българският читател за втори път ще оцени големия талант на авторката, изобретателния й ум и тънкия й хумор.

Книги, подобни на "Ветровете на Нептун"

Преобърнатият човек
-10%

Преобърнатият човек

Фред Варгас

15.30 лв.
Неудържимата армия
-10%

Неудържимата армия

Фред Варгас

4.50 лв.
Синове и огорчени души
-10%

Синове и огорчени души

Алпер Джанъгюз

17.91 лв.
Пречупена светлина
-10%

Пречупена светлина

Джоан Харис

18.00 лв.
Свят на куриози
-10%

Свят на куриози

Луиз Пени

21.59 лв.

Други книги от Фред Варгас

Коментари за "Ветровете на Нептун"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах