Абонамент за бюлетин
Вдъхновен от Стивън Кинг
-5%

Вдъхновен от Стивън Кинг

ISBN: 9789543219001
Издател: Изток-Запад
Издадена: 2011
Брой страници: 64
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 35.00x47.00
Корична цена: 50.00 лв.
Цена: 47.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Фотография
Включва безплатно приложение от черно-бели илюстрации.
Луксозният колекционерски албум „Вдъхновен от Стивън Кинг” на Петър Станимиров е събитие с кралски размери! Той е за вас, фенове на Краля на ужаса, но и за вас, фенове на Станимиров. Това е вашата Кула, вашият ка-тет, вашето сияние; отвъд булото на мъглата ви очакват озъбени клоуни, невръстни вампири и психопати убийци, а през очите на дракона ще видите тъмната половина на Кинг. Ще изживеете нещо незабравимо и специално, защото „Вдъхновен от Стивън Кинг” е пътеводител от света на най-зловещите и провокативни кошмари, съновидения и неизживени спомени, които ще разкрият една вдъхновяваща, артистична и достойна форма на изкуството... А изкуството има една безценна характеристика. То е живо и никога няма да умре!

Петър Станимиров е творчески посланик на три поколения. През 80-те години на миналия век той е един от художниците в емблематичното списание „Дъга“ – комиксов единак от времето преди Прехода и важен, сравнително ранен етап от развитието на поп културата в България. Пътят на Станимиров минава от комикса в книгоиздаването и в началото на 90-те години у нас се появяват първите произведения на Стивън Кинг, утвърдени с визуалния и стилистичен печат на Peter Stan.

"Станимиров не просто рисува, вдъхновен от Кинг - той е човекът, изцяло отговорен за навлизането и налагането на писателя на българския книжен пазар. В този смисъл Станимиров е едновременно художник, издател и популяризатор на Кинг, при това във време на промени, когато читателската публика на едри глътки утолява жаждата си за (какъвто и да е) Западен арт. Наред с Кинг, със слава се увенчава и самият Станимиров – името му става визуален и дори семиотичен синоним на Краля, а рисунките му се превръщат в разпознаваеми и ключови символи на цяла мини епоха... Тази епоха вече е история, при това история с приятен вкус, а „Вдъхновен от Стивън Кинг“ на Станимиров ще ви срещне и с познати, и с непознати образи от нейните хроники."
Благой Д. Иванов

Изданието е двуезично - на български и английски. Всяка бройка е лично номерирана и подписана от Петър Станимиров като част от лимитирания тираж от 500 екземпляра.

„Черно-бели илюстрации, вдъхновени от Стивън Кинг” е безплатно приложение към луксозния лимитиран албум „Вдъхновен от Стивън Кинг”, но може да бъде взет и отделно от албума.

Книги, подобни на "Вдъхновен от Стивън Кинг"

Туристическа фотография
-5%

Туристическа фотография

Скот Келби

31.35 лв.
За фотографията

За фотографията

Сюзан Зонтаг

22.00 лв.
Българското националноосвободително движение през погледа на фотографията

Българското националноосвободително движение през погледа на фотографията

Чавдар Ветов

40.00 лв.
Етюд-и-те на София: 24 часа
-10%

Етюд-и-те на София: 24 часа

Иван Шишиев

31.50 лв.
Тайните на цифровата фотография
-5%

Тайните на цифровата фотография

Скот Келби

27.55 лв.

Други книги от Петър Станимиров

Коментари за "Вдъхновен от Стивън Кинг"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах