Абонамент за бюлетин
Бъчърс Кросинг
-10%

Бъчърс Кросинг

ISBN: 9786197055337
Издател: Лабиринт
Издадена: 2016
Брой страници: 308
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.50x20.50
Корична цена: 15.90 лв.
Цена: 14.31 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Тази книга прилича на наточено острие: лежи си, блести си, никого не закача. Но вземеш ли я в ръка, те пронизва до болка, до кръв. Тя е минималистична като изказ, с изящно подредени думи, сред които няма излишни – да смущават разказа: една да разместиш, и рухва цялата конструкция. Тя е безпощадно брутална с откровенията, които ни запращат в сърцето на човешкия мрак. Тя е всеобхватна като послание за краха на митовете и лъжите, с които сме научени да живеем. Наглед е проста и може да мине за роман на възмъжаването, на съзряването, но без нравоученията, за уестърн, но без лустрото на индианци и каубои, за драма, но без сълзливост и мелодрама. Само с истини.

В края на ХIХ век четирима мъже отиват в дивата пустош за лов на бизони, но всъщност тръгват да търсят всеки онова, което му липсва: заможният Уил Андрюс, напуснал най-престижния американски университет, иска да намери себе си и посока в живота, мъжкарят Милър – богатство и слава, набожният Чарли Хоуг с неговата Библия и уиски – устои и истинска вяра, Шнайдър – тръпката на новите изживявания. Но накрая, когато след множество перипетии слизат от своя илюзорен малък рай горе в планината и се завръщат в истинския свят, те установяват, че не са намерили нищо от онова, към което са се стремели, и след като са паднали мътните очила на заблудите, на напразните надежди, са открили само едно: колко измамен и мимолетен е успехът и колко болезнено и пагубно – лутането между блян и реалност.

----------------------

ДЖОН УИЛЯМС (1922-1994) е написал само три романа, приживе се радва на известно признание, но после е позабравен – за да бъде преоткрит вече посмъртно преди десетина години със „Стоунър“, който превзе всички класации и се нареди сред най-харесваните от читателите книги. „Бъчърс Кросинг“ само доказва какъв велик писател е. От най-големите в американската литература.

Книги, подобни на "Бъчърс Кросинг"

Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.
Сингулярност

Сингулярност

Балсам Карам

18.00 лв.
Бисери на мъдростта

Бисери на мъдростта

Огняна Иванова

19.90 лв.
Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Странният случай с доктор Джекил и мистър Хайд

Робърт Луис Стивънсън

14.90 лв.
Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.

Други книги от Джон Уилямс

Коментари за "Бъчърс Кросинг"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах