Абонамент за бюлетин
България за начинаещи
-10%

България за начинаещи

ISBN: 9789542824466
Издател: Сиела
Издадена: 2017
Брой страници: 224
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 13.00 лв.
Цена: 11.70 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
"Почвам да мисля, че трябва много да се пазим от книгите… С тях трябва да се отнасяме като с хората: да избираме най-разумните, да ги проверяваме и да приемаме само това, което е очевидно.“

Казал го е колегата Волтер и много вярно го е казал. Книгите имат характер. Пред вас, уважаеми читатели, е една разумна книга, която казва очевидни неща по един необичаен начин.

Една книга с благ характер, приятелски настроена, с добри обноски, откровена, без да е груба, и честна, без да е фалшива. Тя показва, без да поучава, и поучава без да назидава; просвещава, докато забавлява, и забавлява, докато просвещава. Можете да я вземете в ръце без излишна предпазливост и да научите от нея много очевидни неща, за които не сте подозирали. Не знам дали сте забелязали, но очевидните неща умеят добре да се крият. И само майстор може да ги намери и да ни ги покаже.

Ще ви кажа нещо, ама да си остане между нас. Мислех да разгърна тук-таме, да прочета няколко страници от началото и края… Така де, кой чете цялата книга заради една кратка рецензия? Обаче не стана баш така. Както казах, това е книга с характер. Такива не можеш да изоставиш, когато ти хрумне.

Малко се разпрострях, а беше достатъчно да кажа: Веселина Седларска, дами и господа!"

д-р Тони Филипов

-----------------

В книгата са събрани някои от най-интересните, забавни и вълнуващи истории от журналистическата кариера на Веселина Седларска, като всяка от тях илюстрира по един или друг начин особеностите на българската народопсихология – разказана като за пред чужденци, които тепърва се запознават с българското ежедневие.

В книгата има както истории от времето на Възраждането – малко познати детайли за Съединението, първия български индустриалец и др., така и разкази за журналистиката през късните години на соца, а също и истории от прехода, Възродителния процес и съвремието. Последната дума на всеки разказ служи за заглавие на следващия, като така се оформя един своеобразен речник на специфичните значения на някои думи в българския контекст.

Книги, подобни на "България за начинаещи"

Животът е тълковен речник
-10%

Животът е тълковен речник

Веселина Седларска

15.30 лв.
Гладни сърца
-10%

Гладни сърца

Веселина Седларска

13.50 лв.
Депресията ме обича
-10%

Депресията ме обича

Веселина Седларска

12.60 лв.
Плодовете зреят нощем

Плодовете зреят нощем

Неда Антонова

17.95 лв.
Нечестивците се жалват пред Конституционния
-10%

Нечестивците се жалват пред Конституционния

Веселин Панайотов

27.00 лв.

Други книги от Веселина Седларска

Коментари за "България за начинаещи"
Милена Николова - 22/10/2017
Да се говори за Волтер и за България едновременно с любов е невъзможно - в най-тежките за България векове Волтер е клеветил доста за българите...

Николай Атанасов - 21/10/2017
Доста смело е да се нареди някой до Волтер и да го нарече свой "колега". Има хора, пред които просто е достатъчно да блогоговеем, без да избиваме комплекси, отъждествявайки се с тях или тяхното ниво.

Редовно чета Тони Филипов и изключително много ми харесва това, което пише, но да се нарече "колега" на Волтер е доста нескромно, да не кажа - безсрамно. Е, може би след години, когато гилдията и народа го обявят за класик...

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах