Абонамент за бюлетин
Борковите патила. Звездни капитани
-10%

Борковите патила. Звездни капитани

ISBN: 9789547615427
Издател: ИнфоДАР
Издадена: 2014
Брой страници: 20
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 21.50x28.00
Корична цена: 5.99 лв.
Цена: 5.39 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Детска литература, Романи за деца и юноши
Извънземният Дори в помощ на Борко и Галка

Борко и сестричката му Галка ще открият нови приятели в пътешествието си в „Звездни капитани” – втората книжка от поредицата „Борковите патила”.
Звездичката от мечтите на Галка ще изпълни съкровените молби на нашите герои. Тя ще ги отведе първо при новата им приятелка Ани. След това ще ги запознае с Дори – различен, но много симпатичен, гост от друга планета. Дори ще им покаже свят непознат, с много игри и приключения в облаците и под слънчевите лъчи. А нашите малки звездни капитани ще научат и как да летят със самолет.

Изпълненото с приключения детство на Галина Малина ражда историята на Борко и Галка , а във втората книжка от поредицата нашите малки приятели ще изпълнят детските си мечти. Със своя жив текст и прекрасни илюстрации книжката „Борковите патила. Звездни капитани” ни пренася в изключително пъстрия и богат свят на мечтите на Галка. Децата ще полетят със звездичката от нейните сънища, ще приемат в своя дом нова приятелка и ще се притекат на помощ на другарче на Борко. А за целта ще им помогне Дори – различен и много симпатичен гост от друга планета. Приключенията на Борко и сестра му Галка стават все по-интересни и те дори ще се качат на истински самолет.

Автор на книжката е Галина Малина (псевдоним на Галина Нилсен). „Най-добре се чувствах в моя собствен свят, изтъкан от мечтите и въображението ми... Искаше ми се някой ден, като порасна, да излетя като Юрий Гагарин в небето и да видя необикновеното.” Тези думи, споделени в интервю по повод номинацията за наградата „Бисерче вълшебно” 2014, разкриват най-добре идеята зад новите приключения на Борко, Галка и техните нови приятели – Ани, звездичката от мечтите на Галка и извънземния Дори.

От 13 години Галина Малина живее в Съединените щати, където се занимава с изключително творческата работа на интериорен дизайнер и специалист по аранжиране на цветя. С България винаги, винаги ще я свързват спомените от детските години и носталгичната привързаност към близките и безкрайно красивата ни природа.

Борко, Галка, Ани, звездичката и извънземния Дори оживяват и благодарение на безспорния талант и всеотдайност на детския илюстратор Ралица Мануилова, която мигом „прочете” между редовете виждането на Галина Малина за нейните дечица и създаде в най-малките детайли изпълнената с нови и интересни герои, с полезни знания, сърдечни взаимоотношения и неспиращи приключения атмосфера на „Борковите патила. Звездни капитани”.

Ралица Мануилова е носител на наградата за илюстрации на детска книжка „Константин Константинов” 2008.

Първата книжка от поредицата прерасна в поредица „Борковите патила”.

Книги, подобни на "Борковите патила. Звездни капитани"

Борковите патила
-10%

Борковите патила

Галина Малина

5.39 лв.
Нощта, в която заседнахме в приказка

Нощта, в която заседнахме в приказка

Бен Милър

15.95 лв.
Бабата бандит се завръща! - книга 2
-10%

Бабата бандит се завръща! - книга 2

Дейвид Уолямс

23.31 лв.
Философският камък
-5%

Философският камък

Карл Баркс

56.05 лв.
Читотин
-10%

Читотин

Анна Багряна

11.70 лв.

Други книги от Галина Малина

Коментари за "Борковите патила. Звездни капитани"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах