Абонамент за бюлетин
Бой на тигри

Бой на тигри

ISBN: 9789542612957
Издател: Хермес
Издадена: 2014
Брой страници: 512
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 14.95 лв.
Цена: 14.95 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Трилъри
Момиче пада от балкона на жилищна сграда в Москва и умира. Свидетелите единодушно твърдят, че жертвата е била бутната от сестра й – Наташа. Заподозряната е арестувана веднага по обвинение в убийство. Неопитният следовател по случая дори не търси доказателства за твърденията на Наташа и приятеля й, че по време на убийството са били заедно в другия край на града. Изглежда, съдбата на младата жена е предопределена и я грози тежка присъда.

Адвокат Виталий Кирган е нает за защитник на Наташа. Заинтригуван от странните обстоятелства около случая, той започва собствено разследване. Случайна следа разкрива още по-странен факт: мъж завещава огромни суми на непознати хора, сред които е и мъртвата сестра на Наташа. Какво е общото между всички наследници? Откъде този скромен обикновен човек е разполагал с такова богатство? Отговорите на тези въпроси ще надхвърлят и най-смелите хипотези.

-------------

Александра Маринина е безспорната руска кримикралица. Има над 40 написани романа, които са преведени на над 26 езика в цял свят. Гостувала е в страната ни два пъти – през 2001 г. и 2011 г.

Романите на Маринина са продадени в над 43 милиона тираж, което я превръща в най-четения и обичан съвременен руски автор. Самата тя смята, че международният й успех се дължи на факта, че в книгите й се разглеждат общочовешки теми, а сюжетите са много актуални във време, когато борбата с престъпността е приоритет не само в Русия, но и в много други страни.

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. като Марина Анатолевна Алексеева. Авторката принадлежи към потомствено семейство на работещи към Министерството на вътрешните работи.

Завършва Юридическия факултет на Московския университет. От 1987 г. е водещ специалист по анализиране и прогнозиране на престъпността.

Книгите й, чиято главна героиня е Анастасия Каменская, се радват на голям читателски интерес. Сред тях са „Неволна убийца“, „Откраднатият сън“, „Смърт заради смъртта“, „Реквием“, „Седмата жертва“, „Когато боговете се смеят“, „Незаключената врата“, „Няма връщане назад“ и др. По тези книги са заснети сезоните на телевизионния сериал „Каменская“.

Маринина е носител на редица награди. През 1998 г. е отличена като „Писател на годината“ на Международния панаир на книгата в Москва, през 2005 г. получава националното отличие „Олимпия“, като жена, чиито книги имат неоспорим принос към руската култура, а през 2006 г. е призната за „Писател на десетилетието“.

Книги, подобни на "Бой на тигри"

Косвени жертви

Косвени жертви

Александра Маринина

22.95 лв.
Другата истина

Другата истина

Александра Маринина

19.95 лв.
Безупречна репутация

Безупречна репутация

Александра Маринина

17.95 лв.
Харесвате го по-мрачно

Харесвате го по-мрачно

Стивън Кинг

29.99 лв.
Харесвате го по-мрачно - твърда корица

Харесвате го по-мрачно - твърда корица

Стивън Кинг

36.99 лв.

Други книги от Александра Маринина

Коментари за "Бой на тигри"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах