Абонамент за бюлетин
Божествените деца - книга 1

Божествените деца - книга 1

ISBN: 9789543805938
Издадена: 2023
Корица: Мекa
Език: Български
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 22.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
От уста на уста, от баща на син се разказвала легенда между хората. Че светът нявга бил не просто по-пъстър и по-мирен, а бил отреден за човека и неговата многолика любов.

Любов, на която безсмъртните един ден завидели…

И това било началото на края за мира по човешките земи.

Надигнали се синовете на Първите срещу баща си, обвинили го, че обича творението си повече от тях. Потъпкали клетвите си и потъмняла от кръв земята, миналото пуснали по течението на дивите реки, древните си имена захвърлили на вятъра и дали дума, че всяка душа по таз земя, ще усети пожара на гнева им… Че ще страда човекът, ще узнае що е омраза. Ще се отрови със завист и алчност, а някои смъртни души от горделивост ще пресъхнат.

Тъй рекъл обиденият и непокорен син – Самаил, и тъй сторил.

Човекът от страх, обърнал гръб на Първите и мощта им изтляла в забрава. Безсмъртните синове, останали след създателите си да бранят светлината, ослепели от високомерие и омраза към собствените си братя. Тъмнината на нощта, орисана да вдъхновява, родила коварство и жестокост и светът престанал да принадлежи на човека и бил разделен между божествени и паднали.

Хилядолетия продължила борбата между мрака и светлината. Толкова дълго, че човекът се научил да боготвори и да се бои от синовете на Първите, а не от бога. Волята им разделяла планините, а океаните, заливали сушата. Пред очите на смъртния убивали деца, виновни за това, че са се родили различни и обръщали в бягство и най-смелите воини.

И така страхът родил надеждата, а надеждата - легенда за дете, което ще носи силата на Първите, за да върне свободата на хората и да изцери тъмнината от проклятието на безсмъртните.

Легенда, за която светът също забравил…

Дете, на път да се роди…

В Мерадия, земята, която нявга била на Първите и досега оставала недокосната от паднали и божествени, човекът живеел мирно само защото си затварял очите за несправедливостта.

Несправедливост, която подбужда младия ловец Крум и лечителката Рейн да поемат на път, в който ще се сблъскат със суровата реалност на света, завещана от
Първите. Реалност, в която или падаш като герой в боя срещу неправдата, или оцеляваш достатъчно дълго, за да се превърнеш в злодей.

Съществуването на Крум и Рейн не остава скрито за безсмъртните. Обградени от много опасности, те попадат на сакрална реликва, еднакво важна и за мрака, и за светлината. Младата лечителка заинтригува с произхода си главнокомандващия на падналите – Кайм, а ловецът сам разбира какво чувства преследваната плячка: божествените се спускат по петите му заради непорочната кръв, течаща във вените му.

Божественото, което Крум носи у себе си е срещу кодекса на Първите, а връзката на Рейн с тъмнината отдалечава толкова героите един от друг, колкото ги обединяват приятелството, любовта, копнежът и волята за независимост от игото на божествени и паднали.

И това е само началото…

Книги, подобни на "Божествените деца - книга 1"

БАСЕЙНЪТ, както и други разкази за любовта

БАСЕЙНЪТ, както и други разкази за любовта

Ангел Г. Ангелов

14.95 лв.
Хан Крум

Хан Крум

Димитър Мантов

10.00 лв.
Мракът на вампира, книга 2

Мракът на вампира, книга 2

Милен Хальов

17.90 лв.
Машина за пуканки

Машина за пуканки

Михаил Стоянов

16.00 лв.
Кара Тепе. Пътят на Васила

Кара Тепе. Пътят на Васила

Десислава Илкова

17.00 лв.

Други книги от Нанси Волдт-Каприева

Коментари за "Божествените деца - книга 1"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах