Абонамент за бюлетин
Богдана на 20 и на 30х2
-10%

Богдана на 20 и на 30х2

ISBN: 9789544916367
Издател: Жанет 45
Издадена: 2010
Брой страници: 144
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x20.00
Корична цена: 11.90 лв.
Цена: 10.71 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Българска литература, Биографична литература
Биографичната книга "Богдана Карадочева и на 20, и на 30 х 2" дава на читателя точно това, което той очаква - една много лична среща с харизматичната певица и публична личност Богдана Карадочева. Заглавието веднага събужда асоциации за онзи незабравим неин шансон за силната жена, която отстоява любовта като смисъл, но не и като зависимост:
Ех , момичета -
и на 20, и на 30 по две -
даже до смърт да обичаме,
пак не падаме на колене...

Изповедни и красиви, любими на поколения българи, песните на Богдана Карадочева не биха били такива без нейния вълнуващ контраалт, без елегантността на изпълнението и аристократизма на цялостното й сценично поведение. То естествено следва посланието на песента и ритъма на музиката без поза или излишни жестове. Подобни похвати просто няма как да съжителстват с истинското изкуство, което черпи вдъхновението си от божията дарба и в което синхронът на отделните елементи създава цялостното внушение. Хармонията между текст, музика и визия определя и артистичния стил на Богдана Карадочева, който дори на подсъзнателно ниво говори за музика, която не може да не се случи: "Музика, музика… чувам я навсякъде. В дъжда по керемидите, в минаващия трамвай, в детския смях, във вятъра през клоните на кестените...".

Песните на Богдана Карадочева отзвучават в биографичния разказ като естествено продължение на музиката и срещите със сцената, другите музиканти, публиката, политиката, любовта, семейството, децата, вярата в Бог... Откровена и непристорена, книгата споделя не само позициите за изкуството и живота на една чувствителна и интелигентна жена, но очертава и биографията на епохата. Освен интимния свят на човека, песните на Богдана Карадочева разказват и българския порив към един по-добър живот, възпламеняват с онази енергия за промяна, която беляза първите години на демокрацията и която остана (може би само) в молитвата: "Господи, дай на България път, светлина, свобода…".

Книги, подобни на "Богдана на 20 и на 30х2"

Дълг и чест. Дора Габе
-10%

Дълг и чест. Дора Габе

Женя Андреева

18.00 лв.
Балерината

Балерината

Гергана Михайлова

30.00 лв.
Смъртта на Бялата лисица
-10%

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

21.60 лв.
Ваклуш - албум

Ваклуш - албум

Ваклуш Толев

70.00 лв.
Едно знаме повече
-10%

Едно знаме повече

Лазар Лазаров

10.80 лв.

Други книги от Богдана Карадочева

Коментари за "Богдана на 20 и на 30х2"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах