Абонамент за бюлетин
Библейски графити
-10%

Библейски графити

ISBN: 9789545973239
Издател: Фама
Издадена: 2009
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.20x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
Палми Ранчев има бурна и нетипична за съвременен български писател биография. Бил е боксьор, треньор, собственик на кафене и игрална зала, директор на вестник, журналист, сценарист, телевизионен водещ и безработен. Негови стихове и разкази са включени в български и чуждестранни антологии на съвременната българска литература. Превеждани са на английски, френски, полски, испански, унгарски, турски, сръбски, гръцки и други езици. През 2008 година е сред четиримата носители на международната награда "Банк Аустриа Литерарис", която се присъжда за художествена литература, поезия и проза на писатели от Източна и Югоизточна Европа.

Събитията в "Библейски графити" са пречупени през житейския обектив на бивш професионален боксьор. Той се опитва да си изкарва прехраната както всички на обществената авансцена: алчни мошеници, комбинатори, номенклатурни слуги, слуги на партийни слуги, слуги на слугите. Но не иска да преминава границата, след която окончателно губи личните си човешки устои. Възможно ли е? Или усилията му само поддържат илюзията. Защо "библейски"? Двайсет години преминаха в старозаветна жестокост и бродене из пустинята. Затова старозаветните графити и графитите от софийските улици постигат съзвучие. "Библейски графити" търси основните човешки тонове в недрата на невротизирания от безкрайния преход човек.

"Палми Ранчев въвежда читателя в света на аутсайдерите на едно общество, в което като наследство от комунистическата диктатура властват садизъм, цинизъм, алчност и жажда за власт, като разликата между агонизиращия стар и набиращия сила нов елит е трудно различима."
Гиорги Далос

"Палми Ранчев ни показва едни човекоединици, оголени чак до най-вътрешния план на индивидуалността, до металната жила на егото, която е яка и хищна, защото няма друг смисъл, освен собственото съществувание. В тях свисти самото битие, фучи времето, диша Бог. Но не Бог моралистът, а мистичният и суровият, който те пълни с живот, без да ти придиря за какво ще го употребиш. "
Владимир Трендафилов

Книги, подобни на "Библейски графити"

Хаосът в играта на джаги

Хаосът в играта на джаги

Палми Ранчев

25.00 лв.
Тази вечер нищо не е случайно
-10%

Тази вечер нищо не е случайно

Палми Ранчев

16.20 лв.
Боксьори и случайни минувачи
-10%

Боксьори и случайни минувачи

Палми Ранчев

12.60 лв.
Аматьори, професионалисти и други участници
-10%

Аматьори, професионалисти и други участници

Палми Ранчев

10.80 лв.
Посока Сакраменто
-10%

Посока Сакраменто

Палми Ранчев

4.50 лв.

Други книги от Палми Ранчев

Коментари за "Библейски графити"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах