Абонамент за бюлетин
Белова
-10%

Белова

ISBN: 9789547615205
Издател: ИнфоДАР
Издадена: 2014
Брой страници: 404
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 12.50x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Фантастика, фентъзи
Заплашително абсурдна ситуация!
В твоят апартамент живеят чужди хора...
Твоето работно място е заето от друг...
Не те познават нито приятелите ти, нито любимата жена...
Ти не съществуваш за света.
Някой те изтрива от него.
Кой и Защо!

„Човек – това всъщност е съдбата. Винаги има нещо, което си способен да промениш. Но има и неща, които никога няма да извършиш – просто не си способен да го направиш.“
Кирил Максимов е „изтрит“ от реалността и става функционал-митничар. Посещава чужди светове. Впоследствие решава да се добере до истината – да научи кой все пак ръководи функционалите. Попада в Аркан, където започват да му оказват натиск, убиват любимата му Настя, приятелят му Котя се опитва да го убие, след като Кирил научава, че той е куратор.

След убийството на любимата му Настя от акушерката-функционал Наталия и схватката му с най-добрия му приятел Котя Кирил се впуска в бягство. Откъснал се от функцията си, той заминава за Харков, при функционала-митничар Василиса, която единствена може да му помогне. След като едва оцелява в студа на Янус, той е спасен от приятеля си, куратор, Котя. Котя, Илан и Кирил решават да разкрият кой стои зад мрежата на функционалите и кой е създал Веригата от светове, за да се освободят от властта им. Кирил отива на Твърд, свят, в който управлява църквата и функционалите са горени на клади. Там разбира, че войната с Аркан не може да бъде спечелена с обичайните средства и всъщност арканците са само изпълнители, а не управляващите световете. Сдобил се с някои от способностите на куратор след схватката с Котя, Кирил попада на централния свят, света на създателите на Веригата – Земя-16. Земя-16 се оказва апокалиптичен свят, като единствените оцелели хора са се заселили на остров и живеят спокоен и пасторален живот. Кирил открива, че всъщност е попаднал в бъдещето на Земята, а всички светове са просто възможните й вариации във времето. Осъзнал, че няма как да разруши тази система, той се връща в родната Москва, където го очаква последният дуел с Котя – защото не може да съществуват двама функционали със способности на куратор. Тогава Кирил прави своя окончателен избор – съумява да се откаже от същността си на функционал и решава да стане отново човек.

------------------

Сергей Лукяненко е най-успешният съвременен руски автор на научна фантастика и фентъзи. Автор е на успешните поредици за Патрулите, трилогията за Дълбината, както и на множество други романи, по които са заснети и филми. Поредицата за патрулите се радва на милиони почитатели по целия свят и постига известност дори в Холивуд, благодарение на филмите, заснети по нея.
Носител е на редица награди, включително за най-добър писател на Еврокон 2003г.
Роден в Казахстан, Лукяненко е лекар по професия, работил е като редактор на списанието за научна фантастика „Светове”. Професионално се занимава с литература от 1993 г. Член е на журито, връчващо наградата „Странник”. Определя жанра, в който работи като “Фантастика на твърдото действие” или “Фантастика на Пътя”.

“Лукяненко е невероятен в представянето на нови идеи пред своите читатели.”
The Sydney Morning Herald

Книги, подобни на "Белова"

Сумрачен патрул
-10%

Сумрачен патрул

Сергей Лукяненко

16.20 лв.
Дневен патрул
-10%

Дневен патрул

Сергей Лукяненко

16.20 лв.
Линията на бляновете
-10%

Линията на бляновете

Сергей Лукяненко

15.30 лв.
Лордът от планетата Земя
-10%

Лордът от планетата Земя

Сергей Лукяненко

16.20 лв.
Кваzи
-10%

Кваzи

Сергей Лукяненко

14.39 лв.

Други книги от Сергей Лукяненко

Коментари за "Белова"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах