Абонамент за бюлетин
Без право на живот

Без право на живот

ISBN: 9789544990114
Издател: Нова Зора
Издадена: 2013
Брой страници: 192
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Руска
Корична цена: 7.00 лв.
Цена: 7.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Двуезична книга на български и руски език

Кретали Саубанов е балкарец по националност. Роден е през 1955 година в Киргизия, по време на сталинското изгнание на народа му. Служи в Съветската армия, Въпреки депортацията на балкарския народ, въпреки трудните условия за живот след изгнанието, той намира сили в себе си да постъпи в най-добрия университет на СССР и да получивисше образование в Ленинградския държавен университет „Жданов". Той е майстор на спорта на СССР, историк, философ и публицист.
Под перото му са излезли повече от 70 научни труда, като много от тях са преведени на английски, арабски, испански и френски.

След разпада на Съветския съюз е принуден да напусне Русия заедно със семейството си. Почти 20 години живее и работи в Белгия, където основава семейна консултантска фирма.

През 2001 година е награден с белгийския орден „За принос в развитието на търговските отношения между Изтока и Запада". В продължение на 10 години е президент на международната асоциация "ИЗКУСТВО БЕЗ ГРАНИЦИ - МОСТ НА МИРА" (ART SANS FRONTIERES - PONT DE LA PAIX), основател и издател е на списанието „АВАНГАРД" (AVANT-GARDE). Азретали е близък приятел на Чингиз Айтматов, който работи като посланик на Киргизия в Белгия през тези години. Тази дружба дарява двамата съотечественици с възможността да обсъждат злободневните проблеми на съвремието.

През 2010 година се премества със семейството си в България родината на неговата съпруга.
Днес Азретали продължава да се занимава с бизнес, с обществена и научна работа. Той обича изкуството, природата и животните, увлича се по фотографията. Мислите му се простират далеч извън пределите на конкретната територия, време и обстоятелства. Той е на мнение, че човекът още не се е издигнал до понятието „Човек", затова хората все още не могат да направят този свят съвършен, да избавят Земята от войни, да спасят човечеството от страдания, да нахранят гладните, да се погрижат за четириногите си приятели - кучетата и котките, които не по-малко от хората заслужават да живеят и да бъдат щастливи.

Посвещавам тази книга на най-близкия си човек, на единствения ми приятел и съратник-на моята съпруга Елена Саубанова, разделила смен нелеката ми участ.

Книги, подобни на "Без право на живот"

Гомор
-10%

Гомор

Роберто Савиано

16.19 лв.
Разкази - О. Хенри - двуезично издание
-10%

Разкази - О. Хенри - двуезично издание

О. Хенри

14.39 лв.
Идеята за проза
-10%

Идеята за проза

Джорджо Агамбен

18.00 лв.
Вот тебе, бабка, и Юрьев день! Сатирический роман
-5%

Вот тебе, бабка, и Юрьев день! Сатирический роман

Ангел Спасов

14.25 лв.
Срещи със Солженицин
-10%

Срещи със Солженицин

Протойерей Александър Шмеман

9.00 лв.

Други книги от Азретали Саубанов

Коментари за "Без право на живот"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах