Абонамент за бюлетин
Бездна
-10%

Бездна

ISBN: 9789543304868
Издател: Унискорп
Издадена: 2019
Брой страници: 168
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.00 лв.
Цена: 10.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
„Мъките, през които преминаваме, опитвайки се да преодолеем съществуващите в нас бездни, не знаят що е език, нация, вяра, пол, те не са ограничени с географски ширини и дължини” казва в интервю авторът на „Бездна“.

И тези думи красноречиво говорят за общочовешките измерения на романа, действието на който се развива в два етапа от живота на героите.

Първият, през 90-те години на миналия век, проследява разказа за летуването на остров Корфу на пенсиониран капитан от бившата югославска армия и съпругата му. Островът и преживяното разпадане на страната им ги връщат в спомена за предците им, които през Първата световна война са се борили по тези места за тази изчезнала вече държава. Освен от ставащото със страната им, съпрузите са обременени от разликите помежду си и най-вече от признанието на сина им, че е гей.
Втората част на книгата поставя действието в началото на нашия век и проследява разказа на сина и срещата му с младеж, който съдбоносно повлиява върху живота му. И това е напълно достатъчно, за да се пропука битието на героите и пред тях да се отворят безброй бездни.

Бездни между поколения, съпрузи, полове, нации, бездни в разбирането и тълкуването на морала, на миналото, на историята...
Бездни, разпъващи младите хора между оставането и напускането на страната и също толкова ужасните бездни, които разкъсват възрастните, потънали в носталгия по миналото.

Силен и сложен роман, третиращ универсалната тема за това как човек да преодолее себе си, миналото си, историята и как да запази правото си да бъде различен, да бъде човек.

Книги, подобни на "Бездна"

Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Аделейд

Аделейд

Дженевийв Уилър

19.95 лв.
Неуместно

Неуместно

Ви Кийланд

19.99 лв.
Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.

Други книги от Дарко Тушевлякович

Коментари за "Бездна"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах