Абонамент за бюлетин
Ба гуа Ней гун
-10%

Ба гуа Ней гун

ISBN: 9789546264824
Издател: Аратрон
Издадена: 2020
Брой страници: 254
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 17.00x24.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 16.20 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето, Религия и митология, Източни учения
Ходенето по кръг с определена цел, правилна стойка на тялото и дълбоко дишане е характерното вътрешно упражнение (ней гун), свързано с бойното изкуство ба гуа джан. Ней гун не е само основата на сложния боен метод на ба гуа, но и невероятна система за поддържане на здравето, която подхранва живота и отблъсква болестта.

Ба гуа ней гун води началото си от древните даоистки упражнения за дълголетие и практиките на вътрешната алхимия, чиято цел е възстановяване на връзката ни с нашата същинска природа и вътрешна мъдрост. По време на плавното ходене и обикаляне в кръг практикуващият заема различни позиции или „форми на тялото“, известни като ба гуа дин шъ. Всяка от тези позиции отваря, отпушва и зарежда с енергия определени меридиани или група от меридиани, модулирайки и активизирайки енергийната матрица на тялото. Редовното практикуване на ходенето по кръг на ба гуа препрограмира тялото да се движи и да върви правилно, със сила, ловкост и в пълно равновесие, като едновременно с това го зарежда с мощна енергия и успокоява нервната система.

Тук авторът Том Бизио представя подробно и разбираемо практическия метод и теорията на тази мощна система за вътрешни упражнения. Различните пози, правилните позиции на тялото и практическите методи са ясно и последователно обяснени и са свързани с практическото разглеждане на пътищата на меридианите и различните патологии от гледна точка на вътрешния ней гун. Всички обяснения и обсъждания са придружени от многобройни илюстрации, включително рисунки по снимките на прочути майстори по ба гуа в пози от ходенето по кръг. В книгата са включени и медицинските приложения на ба гуа ней гун, както и въведение към рядко преподаваната практика, наречена „Приемащата енергия длан на ба гуа“, при която жизнената сила (ци) се абсорбира от околната среда.

----------------------

Том Бизио е световноизвестен специалист и преподавател, който се занимава с бойни изкуства и практикува китайска медицина. Преминал е задълбочено обучение по китайска медицина и бойни изкуства в Китай и има диплома за лекар по традиционна китайска медицина. Ръководи натоварена клиника, специализирана в лекуване на травми, китайска спортна медицина и различни ортопедични състояния; организира курсове и семинари по ба гуа в различни държави по света. Том е автор на няколко книги по ба гуа джан, ней дзя цюан и китайска медицина и е основател на New York Internal Arts и Internal Arts International.

Книги, подобни на "Ба гуа Ней гун"

Разкодиране на Дао: Девет урока по даоистка медитация
-10%

Разкодиране на Дао: Девет урока по даоистка медитация

Том Бизио

27.00 лв.
Наръчник по Йога с 30 основни асани за балансиран живот

Наръчник по Йога с 30 основни асани за балансиран живот

Колектив

17.99 лв.
Буда лечител

Буда лечител

Александър Илиев

45.00 лв.
Даоски и тибетски здравни практики
-10%

Даоски и тибетски здравни практики

Д-р Гхилдиял

12.59 лв.
Холистичният начин на живот
-10%

Холистичният начин на живот

Пракаш Кешавиях Свами Рама

10.80 лв.

Други книги от Том Бизио

Коментари за "Ба гуа Ней гун"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах