Абонамент за бюлетин
Басейнът
-10%

Басейнът

ISBN: 9786191514274
Издател: СофтПрес
Издадена: 2018
Брой страници: 320
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 17.99 лв.
Цена: 16.19 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Един много специален басейн е заплашен от затваряне. Най-верният му плувец – възрастна дама, прекарала живота си там, прави всичко по силите си да го спаси. Прохождаща журналистка проследява развитието на случая, без да подозира, че той ще промени живота й завинаги…

Тази книга е прегръдка! – The Book Trail

Кейт е на двайсет и шест, но за разлика от повечето си познати, е напуснала родния Бристол и се е установила в Лондон, където пише кратки обяви за малък вестник. За няколко години в столицата обаче така и не е създала истински приятелства и дните й са белязани от самота и борба с депресията. Всичко се променя, когато най-сетне й възлагат да отрази истинска история. Местният плувен басейн е застрашен от затваряне и прохождащата журналистка трябва да проследи развитието на случая.

На осемдесет и шест Розмари е жизнена, духовита и се наслаждава на всеки нов ден. Вече седем десетилетия утрото й започва с плуване в открития басейн „Брокуел” – мястото, където се е влюбила за пръв и последен път, където е намерила многобройни приятели и е преодоляла всевъзможни трудности. Сега, когато плувната база може да затвори врати завинаги, възрастната жена трябва да потърси в себе си силата и куража да я защити. На помощ изненадващо се притичва младо момиче, което моли Розмари за интервю…

Сближаването на двете жени променя из основи както техния живот, така и този на съседите и приятелите им от квартала. Защото басейнът е биещото сърце на общността и заслужава да бъде подкрепен от плувците си.

„Басейнът” е очарователен роман за любовта, загубата, приятелството и остаряването, който ще допадне на читатели от всички възрасти. Феновете на Фредрик Бакман ще останат възхитени!

------------------

Това е една много нежна и добра история. Не е нищо претенциозно и се случва точно това, което предполагате, че ще се случи. Но това, което прави книгата прекрасно четиво, е качеството с което е написана - красива и лека. Това е история за самота и надежда, за сбъркани начала и очаквания. И най-вече, това е история за едно общество, което се събира, за да защити нещо много важно.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Басейнът"

Тайната афера

Тайната афера

Ерика Джеймс

23.00 лв.
Недовършена симфония

Недовършена симфония

Григор Бануши

20.00 лв.
Момичето, което пропадна в морето

Момичето, което пропадна в морето

Акси О

22.00 лв.
Поп, дама, вале / Смях в тъмното

Поп, дама, вале / Смях в тъмното

Владимир Набоков

28.00 лв.
Без герой

Без герой

Т. К. Бойл

22.00 лв.

Други книги от Либи Пейдж

Коментари за "Басейнът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах