Абонамент за бюлетин
Барбра Стрейзанд

Барбра Стрейзанд

ISBN: 9786197419085
Издател: Hybrid books
Издадена: 2018
Брой страници: 264
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 15.00x23.00
Корична цена: 18.00 лв.
Цена: 18.00 лв.
Завладяващ разказ, отдаващ почит към именитата актриса с колосална дарба. Барбра Стрейзанд е истински феномен в културата, отправила дръзко предизвикателство към холивудските стандарти за красота и обаяние и надделяла над тях.

Венити Феър наричат Барбра Стрейзанд „най-успешната и талантлива изпълнителка на своето поколение“. Пианистът Глен Гулд определя гласа й като „едно от природните чудеса на епохата“. Стрейзанд покорява върховете на развлекателната индустрия – известната вокалистка изгрява като първокласна звезда на Бродуей в мюзикъла „Весело момиче“, след това спечелилата Оскар актриса става продуцент и режисьор. Личността и творчеството й се превръщат в недостижим символ в културата, чието влияние надхвърля пределите на шоубизнеса. Родената в Бруклин Барбра Стрейзанд преодолява огромни препятствия по пътя към успеха и сред тях са нейният еврейски произход и възпитание. Отхвърляна, обиждана, дори ругана в началото на кариерата си, понеже играела твърде по еврейски или изглеждала твърде еврейски, тя блестящо превръща своята същност на еврейка в метафора на различието, което в крайна сметка й помага да постигне възмездие за всички отхвърлени или поставени в положение да са безсилни.

Различието е призмата, през която Нийл Гейблър изследва живота и кариерата на Стрейзанд – момиче, което определя себе си като обикновено в свят на блясък, ексцентрично момиче в свят на традиции – и показва колко важен за триумфа на Стрейзанд като един от гласовете на епохата е фактът, че тя е различна.

------------------

Това е една изключително приятна и информативна книга за една очарователна и талантлива жена. Прочел съм доста хубави книги от тази поредица биографии и тази определено е доста добра. Много ми харесва начинът, по който авторът представя своето изследване върху живота на Барбра Стрейзанд.

Читателско мнение

Книги, подобни на "Барбра Стрейзанд"

Както и да е... - Автобиография
-10%

Както и да е... - Автобиография

Джон Клийз

22.50 лв.
Чарли Чаплин. Моята автобиография
-10%

Чарли Чаплин. Моята автобиография

Чарли Чаплин

31.50 лв.
Фрида. Завладяващата биография на великата художничка

Фрида. Завладяващата биография на великата художничка

Хейдън Херера

34.90 лв.
Живот в киното
-10%

Живот в киното

Ъруин Уинклър

26.10 лв.
Уил

Уил

Уил Смит

29.95 лв.

Други книги от Нийл Гейблър

Коментари за "Барбра Стрейзанд"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах