Абонамент за бюлетин
Бандитска Варна
-10%

Бандитска Варна

ISBN: 9789547421554
Издател: Слънце
Издадена: 2009
Брой страници: 528
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 15.00 лв.
Цена: 13.50 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Публицистика
Книгата "Бандитска Варна" на журналистката Веселина Томова, главен редактор на сайта afera.bg, представлява разказ от първо лице за историята на мафията в България. Това обаче не са просто "спомени на очевидци" или дочути слухове и легенди за мнозина от известните лица на България, а драматичната история на една жена, която сама се е напъхала в света на ъндърграунда и властта.
Всичко описано в "Бандитска Варна" е преживяно от разследващата журналистка Веселина Томова. Тя не спестява истинските имена, с изключение на две, които са дадени с псевдоними, поради обвързаността им със спецслужбите. Срещите, поетите рискове, разговорите и всички истории в книгата са напълно автентични.
"Бандитска Варна" не се ограничава единствено на територията на морската столица. В книгата става въпрос за уникални епизоди от живота на Илия Павлов, Георги Илиев, Златко Златистия, Димитър Иванов и други знакови ъндърграунд герои на прехода. Не са пощадени и техните кукловоди...
Освен подземния свят, Веселина Томова вади на показ и "мафията на белите якички" – видни политици, висши полицаи, депутати и магистрати. Разказът шокира с уникални задкулисни действия и търговия с влияние, корупция и обвързване на полиция и прокуратура с бандитите.
В тази книга ще прочетете как кмет лежи върху задника на хубава жена, как се купува разследващ журналист, как полицаи изтръгват поръчкови показания. Включени са и автентични записи от скандални уговорки между прокурори, дознатели и бандити.
В "Бандитска Варна" са описани и контактите на авторката с агенти на ДАНС и с мистериозната фигура на Алексей Петров. Петров излиза "на светло" в разказа на Веселина Томова – такъв, какъвто е абсолютно непознат за широката публика. Едно от мащабните разследвания на журналистката е свързано както с него, така и с агенти на ДАНС и дава яснота по въпроса как и защо служителите на агенцията не могат да доведат един конкретен случай до край, кой ги спира и защо всичко потъва при главния прокурор.
Книгата прави убийствена дисекция на корупцията в МВР и съдебната система и не спестява документални разкази за това как ченгета и магистрати работят, за да отстраняват конкуренцията в средите на мафията.

Книги, подобни на "Бандитска Варна"

Светът през 2050 година. Как да мислим за бъдещето
-10%

Светът през 2050 година. Как да мислим за бъдещето

Хеймиш Макрей

22.50 лв.
Смъртта на Бялата лисица
-10%

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

21.60 лв.
България може сама

България може сама

Кузман Илиев

22.00 лв.
Изповед - луксозно издание

Изповед - луксозно издание

Лев Толстой

16.00 лв.
Влиянието на науката върху обществото
-5%

Влиянието на науката върху обществото

Бъртранд Ръсел

17.10 лв.

Други книги от Веселина Томова

Коментари за "Бандитска Варна"
читател - 06/12/2009
Поздравления за активността на Томова. И нека следващата й книга, ако има такава, да не плагиатства грозно заглавието на книгата на Николай Модестов "Москва Бандитская".

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах