Абонамент за бюлетин
Аюрведа: Ръководство за домашно лечение
-10%

Аюрведа: Ръководство за домашно лечение

ISBN: 9789546264381
Издател: Аратрон
Издадена: 2014
Брой страници: 456
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 17.00x24.00
Корична цена: 30.00 лв.
Цена: 27.00 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Медицина и здраве, Книги за здравето
Тази книга е основана върху древната лечебна система на Индия, съществуваща повече от пет хиляди години. Тя предлага естествени алтернативи на съвременните лекарства и лечение с лесни за изпълнение практически съвети. Д-р Васант Лад, който е световноизвестен специалист в областта на аюрведа, обяснява най-напред принципите, които стоят в основата на науката аюрведа, и анализира физическите и психичните характеристики на всяка от трите доши на системата ум-тяло: вата, питта и капха. След като разберете какъв е типът на вашето тяло, д-р Лад ще ви помогне да започнете своето пътуване към върховното състояние на физическо и психично равновесие и благополучие.

„Аюрведа: Ръководство за домашно лечение“ е безценен помощник за лекуване на общи заболявания и хронични проблеми с терапевтични методи, съобразени с индивидуалните ви потребности въз основа на вашия аюрведичен тип. Д-р Лад обяснява защо някои дисбаланси често довеждат до болестни състояния и показва как да възстановите естественото здравословно състояние на тялото си. Ще научите кои от традиционните аюрведични лечебни средства – билкови чайове и рецепти, етерични масла, медитация, йога – представляват лек за различни състояния, като настинка и грип, главоболие, зъбобол, възпалено гърло, висок холестерол, проблеми със зрението, тревожност и депресия. Авторът обяснява също как да използвате диетата и специфичните аюрведични техники, за да се предпазите от заболявания и вируси, да развиете своето телесно осъзнаване и да се радвате на пълноценна жизненост и здравословен живот.

Това ръководство ще ви даде възможност да се възползвате от безценния дар на аюрведичните лечебни методи, усъвършенствани в продължение на хиляди години. Всички билки, храни и масла, които д-р Васант Лад препоръчва, могат да се намерят в билковите аптеки или в магазините за биопродукти и здравословни храни. От книгата ще се запознаете с природосъобразни, безопасни и ефективни лечебни средства, които са ключът към воденето на живот, изпълнен с жизненост и благополучие.

------------------

Д-р Васант Лад, бакалавър по аюрведа, медицина и хирургия, магистър на приложните науки, е роден в Индия. В продължение на три години е бил директор на аюрведичната болница в Пуна, Индия. Той е световноизвестен експерт по аюрведична медицина, автор на много книги за аюрведа. Д-р Васант Лад е основател и директор на Аюрведичния институт в Албакърки, Ню Мексико, САЩ.

Книги, подобни на "Аюрведа: Ръководство за домашно лечение"

Аюрведична пулсова диагностика
-10%

Аюрведична пулсова диагностика

Д-р Васант Лад

14.40 лв.
Учебник по аюрведа. Основни принципи
-10%

Учебник по аюрведа. Основни принципи

Д-р Васант Лад

22.50 лв.
ТЕС: Науката зад метода потупване
-10%

ТЕС: Науката зад метода потупване

Д-р Пета Стейпълтън

19.80 лв.
Стареене и дълголетие
-10%

Стареене и дълголетие

Владимир Овчаров

18.00 лв.
Здрав черен дроб. Естествени методи за прочистване и възстановяване
-10%

Здрав черен дроб. Естествени методи за прочистване и възстановяване

Евгени Щадилов

9.89 лв.

Други книги от Д-р Васант Лад

Коментари за "Аюрведа: Ръководство за домашно лечение"
Даниела Цветкова - 28/10/2021
Здравейте, имате ли налична книгата в някой от физическите ви магазини?
Благодаря.

Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах