Абонамент за бюлетин
Аферата "Кристи"
-10%

Аферата "Кристи"

ISBN: 9789542846888
Издател: Сиела
Издадена: 2024
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.00
Корична цена: 22.00 лв.
Цена: 19.80 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Криминалета, Любовни романи
Агата Кристи беше обсебена от идеята за убийство. Но имаше нежно сърце. Никога не е пожелавала да убие когото и да било. Нито за секунда. Нито дори мен.

Годината е 1926 г. Агата Кристи изчезва за 11 дни и издирването ѝ се превръща в сензация. Търсят я над 1000 полицаи и над 15 000 доброволци. Вече известна със своите криминални истории, Кристи предлага на жадната за скандали публика мистерия, която провокира въображението десетилетия наред. Къде е била тя през цялото време и до днес не е напълно ясно – тя самата не си спомня.

В „Аферата „Кристи“ Нина де Грамон преплита фикция и реални събития, за да превърне издирването на Агата Кристи в криминален роман, не просто вдъхновен от творчеството на писателката, но достоен за нейното перо. Изчезнала жена, разследване на двойно убийство, преплетени любовни триъгълници, множество потенциални извършители – този роман съдържа всички необходими елементи за добрата класическа мистерия. Но в него има и нещо друго.



Писателката изгражда въздействаща и реалистична панорама на годините след края на Първата световна война в Англия и Ирландия. Едно време, което е превърнало почти всички в жертви – на войните, на Испанския грип, на жестоките социални разделения, на все още вездесъщата в Ирландия, но проядена от корупция и похот църква. Така се ражда образът на Нан О`Дий – жена, която е жертва на своята епоха. Жена, която е едновременно подобна, но и много различна от Агата Кристи и която като кукувица ще се опита да открадне дома и семейството на прочутата писателка от висшето общество. Но какво я е подтикнало към това? Алчност? Жестокост? Или нейната собствена трагична история? Все пак тя сама казва, че това все още е „времето на изчезващите жени“.

--------------------
Истинско чудо
Кристин Хана, автор на „Славея“

Неочаквана смесица от история, романтика, разбити сърца и отмъщение
Рийз Уидърспуун

Книги, подобни на "Аферата "Кристи""

Любов на релси
-10%

Любов на релси

Лорейн Браун

17.09 лв.
Каквото се случи в рая…
-10%

Каквото се случи в рая…

Елин Хилдебранд

16.11 лв.
Перфектната двойка
-10%

Перфектната двойка

Елин Хилдебранд

16.11 лв.
Семейни жени

Семейни жени

Кристина Кампос

19.95 лв.
Преследването на Аделайн

Преследването на Аделайн

Х. Д. Карлтън

30.00 лв.

Допълнителни материали Други книги от Нина де Грамон

Коментари за "Аферата "Кристи""
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах