Абонамент за бюлетин
Артър&Джордж
-10%

Артър&Джордж

ISBN: 9547691333
Издател: Обсидиан
Издадена: 2006
Брой страници: 480
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Английска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 12.90 лв.
Цена: 11.61 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Джулиан Барнс съживява духа на викторианска Англия в тази вълнуваща история за преплитането на две съдби – едната на сър Артър Конан Дойл, а другата – на Джордж Ейдълджи, млад адвокат.
Джордж е шотландец от индийски произход, който посвещава живота си на мечтата да стане добър адвокат. Благодарение на своята амбиция и вроденото си чувство за справедливост той скоро успява да постигне целта си. Въпреки това съдбата му е белязана от непрекъснати неудачи – заради своя произход той и семейството му често стават обект на подигравки от страна на околните в консервативната английска провинция.
Артър е от ирландско семейство и получава своето образование в Шотландия. Той завършва медицина, но постепенно осъзнава, че истинското му призвание е литературата.
Пътищата на Артър и Джордж неочаквано се пресичат, след като Джордж попада в затвора през 1903 г. Той е несправедливо обвинен в поредица особено жестоки убийства на животни в селото, където живее. Истинската причина за съдебния процес обаче е друга – Джордж става жертва на дискриминация заради своя произход. След 7 години той излиза от затвора. Тогава писателят научава за тази несправедливост и приема за свой дълг да помогне на Джордж, който така и не е официално оневинен и не може да практикува професията си. Сър Артър влиза в ролята на своето творение Шерлок Холмс.
“Артър и Джордж” е невероятен роман за вината и невинността, справедливостта и честта, любовта и изневярата.

Чрез комбинация от задълбочени исторически изследвания и богато въображение Джулиан Барнс съживява не само онзи отдавна забравен случай, но и душевността на тези двама безкрайно различни мъже. Това е роман, в който събитията отпреди сто години непрестанно пораждат съвременен отзвук, роман за най-долни престъпления и висша духовност, вина и невинност, самоопределение, националност и раса. И най-вече това е дълбока и вълнуваща размисъл за съдбоносните разлики между онова, в което вярваме, което знаем и което можем да докажем.

Джулиан Барнс отдавна е признат за един от най-забележителните британски писатели. Запознатите с неговото творчество ще се насладят на оригиналността, остроумието и мъдростта на новата му книга за човешкото във всеки от нас, но в същото време “Артър и Джордж” несъмнено ще спечели на автора и хиляди нови почитатели.

Книги, подобни на "Артър&Джордж"

Елизабет Финч
-10%

Елизабет Финч

Джулиан Барнс

17.10 лв.
Шумът на времето
-10%

Шумът на времето

Джулиан Барнс

14.40 лв.
Нива на живот
-10%

Нива на живот

Джулиан Барнс

10.80 лв.
Пулс
-10%

Пулс

Джулиан Барнс

13.50 лв.
Бал във Версай

Бал във Версай

Даниел Стийл

19.99 лв.

Други книги от Джулиан Барнс

Коментари за "Артър&Джордж"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах