Абонамент за бюлетин
Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира
-10%

Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира

ISBN: 9786191952021
Издател: Книгомания
Издадена: 2018
Брой страници: 496
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 16.00x23.00
Корична цена: 19.90 лв.
Цена: 17.91 лв.
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Публицистика
Любознателният читател на „Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира“ трябва веднага да бъде предупреден: книгата на големия актьор и общественик Явор Милушев безспорно има автобиографична основа, но не е традиционната автобиография на един толкова щастливо осъществен не само в артистичната си професия наш съвременник. Няма да намерим тук последователно, хронологически разгърнат автобиографичен разказ – от ученическите години, към трудния или внезапен професионален избор до зрялата възраст на равносметката. Авторът е избрал съвсем различен подход.

Есето „Тихо, българският народ спи!“ е писателски дебют на Явор Милушев, за което получава поздравления от Йордан Радичков, а послесловът на първата му книга „42 – 23“ е от Ивайло Петров. Като популярен артист гостува в телевизионни и радиопрограми, има публикации в периодичния печат и специализирани издания. Работата му е отразявана в статии, портрети и интервюта в български и чуждестранни медии от Франция, Гърция, Кипър, Германия, Чехия, Словакия, Русия, Англия, Италия, Армения и др. Като парламентарист и заместник-министър на културата участва във форуми на високо равнище в ЕС, ЮНЕСКО, ЮНКТАД и ООН. Осъществявал е благотворителни инициативи за опазване на културно-историческото наследство, включително за съхраняване на оригинала на Паисиевата „История славяноболгарская“.

Явор Милушев (р. 1948) е български актьор, известен с многобройните си роли в театъра, киното и телевизията. Следвал е в специалността „Радио-филм-телевизя“ в Прага, но завършва Академията за театрално и филмово изкуство в София и специализира в Лондон. Играл е на сцените на Драматичен театър „Н.О. Масалитинов“ в Пловдив, Драматичен театър „Сълза и смях“, Театър 199, Малък градски театър „Зад канала“ в София.

--------------------
Един интелектуалец представя своята версия за нашето минало, за големите събития на евроатлантическата история, за поуките от великото белетристично наследство – българско и европейско, създава богата на факти сцена, където отправя свои послания към съвременните българи. Панорамата наистина впечатлява.
Доц. д-р Веселин Методиев

Всеизвестен и талантлив творец, проникновено възпроизвел ярки образи в българския театър и кино, но също писател, активен общественик и парламентарист.
Проф. д-р Андрей Пантев

Чаровен и талантлив актьор, който донесе финес, благородство и европейски маниер в българското кино. Заниманията му като писател и човек в политиката затвърдиха впечатлението, че той не само на екрана представя интелектуалното начало, но и го внася в живота.
Пламен Масларов, режисьор

С цялото разгръщащо се като пълноводна река повествование, виртуозно ползващ изразните си средства, авторът гради и свързва в единен поток спомени, родови предания, геополитически обобщения, размисли за националната съдба, паралелни разкази на общобългарската и евроатлантическата политическа история и на цивилизационните процеси от последните няколко века. Една книга призив да мислим и съпреживяваме света в цялата му пълнота и богатство.
Проф. д-р Михаил Неделчев

Книги, подобни на "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира"

Смъртта на Бялата лисица

Смъртта на Бялата лисица

Анна Заркова

24.00 лв.
Влиянието на науката върху обществото
-5%

Влиянието на науката върху обществото

Бъртранд Ръсел

17.10 лв.
Путин, войната и ние
-10%

Путин, войната и ние

Огнян Стефанов

19.80 лв.
Епохата на автократите
-10%

Епохата на автократите

Гидиън Рахман

17.91 лв.
Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя
-10%

Украйна - Русия. Мисловна карта на двубоя

Мишел Фуше

10.80 лв.

Други книги от Явор Милушев

Коментари за "Апокриф за воаяжа на една овца от стадото на пастира"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах