Абонамент за бюлетин
Ангелски езици
-10%

Ангелски езици

ISBN: 9789542829843
Издател: Сиела
Издадена: 2019
Брой страници: 520
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.00x21.00
Корична цена: 18.90 лв.
Цена: 17.01 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
Още с издаването си „Ангелски езици“ се превръща във феномен на немскоезичната литература. Писателят Димитър Динев става сензация в Австрия и дори е сравняван с Чехов и Гюнтер Грас, а критици говорят за стил „Динев“ в литературата. Роденият в Пловдив автор е носител на редица литературни награди, а пиесите му се радват на голям успех на австрийска сцена.

Двама българи се срещат на централните виенски гробища, без да подозират, че животът им е свързан още от раждането им през 1967 г. Всеки от тях е в задънена улица, останал без надежда, изгубен в своята емигрантска съдба. Последният им шанс е Миро, който лежи в гробищата под сянката на паметник на ангел с мобилен телефон в ръка. Но сред емигрантите във Виена Миро е смятан за ангел хранител. Ако отидеш на гроба му и му разкажеш за проблема си, той ще ти помогне да намериш решение.

„Ангелски езици“ е мащабна сага за съдбата, личния избор, корените, границите и самотата на фона на историята на България и Европа след края на Втората световна война. В чудния свят на Димитър Динев реални исторически събития и художествената измислица изграждат един драматичен, смешно-тъжен магически разказ, който едновременно замисля, увлича и издига. Колоритни и противоречиви са героите в романа в стремежа си да търсят -- истина, свобода, успех и щастие. И всеки от тях е описан с любов и искрен хуманизъм.

---------------------------

Димитър Динев е композирал една комична и тъжна семейна сага за властта на политиката и тиранията на властниците… Със своя трагическо-комически реализъм, великолепно написан, „Ангелски езици“ е роман за дългите зимни вечери…
Die Zeit

През последните години рядко сме срещали книги, които описват с такава наситеност колоритните и изпълнени с обрати биографии на своите герои.
Die Welt

Димитър Динев представя грандиозна, трагикомична панорама на европейската история на XX век… една голяма литературна сензация!
Die Presse

Книги, подобни на "Ангелски езици"

Неразделните

Неразделните

Симон дьо Бовоар

20.00 лв.
И заживели вечно нещастни

И заживели вечно нещастни

Стефани Гарбър

25.00 лв.
Неразделните

Неразделните

Ървин Д. Ялом

26.00 лв.
Любов, или нещо такова

Любов, или нещо такова

Тересе Тунген

22.00 лв.
Един миг

Един миг

Беки Хънтър

20.90 лв.

Други книги от Димитър Динев

Коментари за "Ангелски езици"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах