Абонамент за бюлетин
Америка и светът
-10%

Америка и светът

ISBN: 9789543110810
Издадена: 2010
Брой страници: 288
Корица: Мекa
Език: Български
Националност: Американска
Размери: 13.00x20.00
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 12.60 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Политика, публицистика, медии, Политика
Разговори за бъдещето на американската външна политика

Две от най-уважаваните фигури в американската външна политика са Збигнев Бжежински и Брент Скокрофт – бивши съветници по националната сигурност при две много различни администрации. Макар единият да е демократ, а другият – републиканец, и двамата са съгласни, че е нужен нов подход. В "Америка и светът", в поредица оживени и непринудени разговори, направлявани от Дейвид Игнейшъс, журналист от "Уошингтън Поуст", те анализират най-значимите външнополитически предизвикателства пред Съединените щати – дали трябва да изтеглят войските си от Ирак, или да ги оставят там, какъв подход да възприемат спрямо Иран, Израел и Палестина, до каква степен агресивно трябва да настояват НАТО да се разшири до руските граници, важността на това, което Бжежински нарича "глобално политическо събуждане", как биха могли (и как трябва) да поддържат ролята си в Далечния изток и много други въпроси. Двамата не се колебаят нито за миг да надзърнат в душата на американската политика и да обяснят какво трябва да се реформира, за да може корабът да поеме по по-добър курс. Решенията, които страната ще вземе през следващите няколко години, може да се окажат решаващи за това, още колко време тя ще бъде суперсила. Дълбоко информирана и провокираща книга, която дефинира центъра на отговорните мнения за американската външна политика, "Америка и светът" е четиво от основна важност за всеки, който се интересува от международната роля на Съединените щати.

"Америка и светът" е оздравително, безценно четиво, съдържащо множество нови прозрения, което обаче също така показва и колко много мъдрост може да се извлече от опита. Збигнев Бжежински и Брент Скокрофт са двама от нашите най-добри теоретици и практици в областта на външната политика, които ни дават възможност да се възползваме от цялото богатство на тяхната дългогодишна и плодотворна дейност."
Ан-Мари Слотър, автор на "Идеята, която е Америка"

"Един от нашите най-добри журналисти интервюира двама от нашите най-мъдри държавници. Тази чудесна книга осигурява място на първия ред в спектакъла на историята, а също и добри съвети относно фундаменталните промени в света, с които ще трябва да се справя новият президент."
Проф. Джоузеф С. Най, Харвардски университет, автор на "Силите, които трябва да се управляват"

Книги, подобни на "Америка и светът"

Господарите на овалния кабинет
-10%

Господарите на овалния кабинет

Кевин Скот

19.71 лв.
Технология на унищожението
-5%

Технология на унищожението

Емил Йотовски

16.06 лв.
Путин, войната и ние
-10%

Путин, войната и ние

Огнян Стефанов

19.80 лв.
Епохата на автократите
-10%

Епохата на автократите

Гидиън Рахман

17.91 лв.
Мафията на жълтите павета
-5%

Мафията на жълтите павета

Калин Тодоров

12.35 лв.

Други книги от Збигнев Бжежински

Коментари за "Америка и светът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах