Абонамент за бюлетин
Александрийски квартет, 1 част: Жюстин
-10%

Александрийски квартет, 1 част: Жюстин

ISBN: 9789547712409
Издател: Кръгозор
Издадена: 2010
Брой страници: 224
Корица: Твърда
Език: Български
Размери: 15.00x21.50
Корична цена: 16.00 лв.
Цена: 14.40 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Преводна литература, Проза
"Александрийски квартет" на най-големия стилист на британската литература, Лорънс Дърел, е тетралогия за мистерията на човешката душа, за любовта и страстта, за спомените и познанието, постижимо от хората.
Всеки роман от тази необикновена и екзотична поредица разказва историята на любовта и човешките взаимоотношения от различна гледна точка и набляга на един от четиримата главни герои – Жюстин, Балтазар, Маунтолив, Клия.
Самият древен и мистичен град, Александрия, е петият главен герой. В него малко преди Втората световна война се събират героите на четирите романа...

"Жюстин"

Първият от четирите романа в квартета, "Жюстин" е опитът на разказвача да разбере любовната си връзка с красивата и загадъчна Жюстин.
Да бъдеш обладан от любовта, да изградиш архитектурата на желанието...

Колко лекомислено е да си представиш влюбването като сходство на умовете, на мислите; едновременното възпламеняване на две души, израснали поотделно и автономно. Усещането прилича на безшумна експлозия във всяка една от тях. Влюбеният е с грешното впечатление, че общува с обекта на своето желание. Обичаният обект е просто човек, участвал нарцистично в същото изживяване – съвпадение на мига. Стремежът да бъдеш близо до обичания обект се дължи на любопитството двете изживявания да бъдат сравнени, подобно на отражения в различни огледала.

"Александрийски квартет" преоткрива модерния роман. Тук са събрани всички човешки истории, всичко ви очаква, за да ви възпламени, всички са прекалено важни, никой и нищо не може да бъде пренебрегнато.


Лорънс Дърел (1912–1990) е един от най-обичаните и уважавани британски автори, въпреки че той се определя по-скоро като космополит. Животът и творчеството му бележат целия ХХ век. Тетралогията "Александрийски квартет" е най-забележителното му произведение, за което мнозина смятат, че Дърел заслужава да спечели Нобелова литература.

Книги, подобни на "Александрийски квартет, 1 част: Жюстин"

Александрийски квартет, 3 част: Маунтолив
-10%

Александрийски квартет, 3 част: Маунтолив

Лорънс Дърел

17.10 лв.
Александрийски квартет, 4 част: Клия
-10%

Александрийски квартет, 4 част: Клия

Лорънс Дърел

16.20 лв.

Други книги от Лорънс Дърел

Коментари за "Александрийски квартет, 1 част: Жюстин"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах