Абонамент за бюлетин
Ако мъжете можеха да говорят...
-10%

Ако мъжете можеха да говорят...

ISBN: 9545293500
Издател: Колибри
Издадена: 2005
Брой страници: 344
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 13.00x20.00
Тегло: 0.384
Корична цена: 10.00 лв.
Цена: 9.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Философия, психология, етика, Психология и психоанализа
Жените постоянно се оплакват, че мъжете не говорят, не изслушват и нищо не разбират. При психолога Алон Грач ходят за съвет и лечение предимно такива мъже. Не че не говорят, а просто се изразяват на различен език, твърди той. В книгата си нюйорксият психоаналитик предлага да се подобри общуването между двата пола посредством седем фактора или, както още ги нарича, ключа към проумяването на мъжкото поведение: срамът (момчетата не плачат), отсъствието на емоции (не знам какво чувствам), несигурната мъжественост (писна ми да съм отгоре), егоцентризмът (виж ме, чуй ме, пипни ме, почувствай ме), агресивността (ще ти покажа аз кой е шефът), саморазрушителността (аз съм такъв неудачник), изразяване чрез половото общуване (искам секс веднага). Като разголва въз основа на дългогодишния си клиничен опит скрития у мъжете “аз”, авторът разкрива, между другото, неспирната и изтощителна борба, която те водят, за да се предпазят от женските черти, заложени в тях от природата. “Ако мъжете можеха да говорят” е по същество речник към разбирането на езика на мъжете или -- мъжете в превод. Тази книга ще промени из основи начина, по който се отнасяте към връзките си. Изводите в нея са до такава степен универсални, че тя се радва на еднакъв успех в САЩ, Франция, Германия, Швеция, Италия, Холандия, Испания, Гърция, Китай, Англия, Дания, Русия, а сега вече и в България.

Алон Грач е клиничен психолог с частна практика в Ню Йорк и се занимава както с индивидуална, така и с групова терапия. Чете лекции в Колумбийския университет и води семинари по квалификация на колеги психиатри. Специалист е по психология на мъжа и пише на тази тема за “Ню Йорк Таймс” и “Уол Стрийт Джърнъл”.

Много жени биха оспорили този факт, но истината е, че когато са далеч от женските уши, мъжете говорят. На психолога Алон Грач това е известно отдавна и затова в книгата си “Ако мъжете можеха да говорят...” той дава практични съвети, натрупани от 20 години практика, как двата пола да общуват помежду си. Книгата е написана изцяло в традицията на “Мъжете са от Марс, жените от Венера” на Джон Грей и поради онагледяването с множество примери и анекдоти се чете като увлекателен и забавен роман. Да, мъжете говорят, но на друг език и авторът предоставя на читателките инс-трументариума за декодиране на мъжкия разговор.
“Пъблишърс Уикли”

Книги, подобни на "Ако мъжете можеха да говорят..."

Как да си бъдеш сам терапевт

Как да си бъдеш сам терапевт

Ан-Елен Клер, Венсан Трибу

19.90 лв.
Пътят на стоика към богатството

Пътят на стоика към богатството

Дариус Фору

17.99 лв.
Всичко винаги е съвършено!

Всичко винаги е съвършено!

Франсоа Льоме

18.00 лв.
Хиперсъзнание
-10%

Хиперсъзнание

Моника Балаян, Петя Минкова

35.10 лв.
12 рецепти за щастие

12 рецепти за щастие

Росица Якобс

15.00 лв.

Други книги от Алон Грач

Коментари за "Ако мъжете можеха да говорят..."
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах