Абонамент за бюлетин
Аз, лъжецът

Аз, лъжецът

ISBN: 9789549261486
Издател: Сайпрес
Издадена: 2018
Брой страници: 254
Корица: Мекa
Език: Български
Размери: 14.50x21.50
Корична цена: 14.00 лв.
Цена: 14.00 лв.
ИзчерпанаИзчерпана
Вижте книги с подобно съдържание и в следните категории: Художествена литература, Българска литература, Проза
"Аз, лъжецът" е книга за невъзможното бягство. Защото да избягаш от мястото си не е чак толкова трудно – излизаш, затръшваш вратата след себе си и вече те няма. Всички сме го правили поне веднаж в живота си. Малко по-трудно е да избягаш от времето си – особено пък от нашето време, населено с тълпи от навъсени безпомощни хора и шепа тарикати, които ловят риба в мътилката на объркания ден. С малко повече усилие можеш да избягаш дори от миналото си – има си начини за тая работа, например като се покаеш или нещо такова.

Но да избягаш от себе си... – наистина не става! Твоето собствено аз ще ти диша непрекъснато във врата. Няма врата, която да затръшнеш, няма розови очила, които да си сложиш и да не забелязваш какво става, няма такава страница от собствения ти минал живот, която да откъснеш и да се правиш, че никога не я имало...
Та тъй... В „Аз, лъжецът” героите са бегълци от мястото, от времето, миналото си, но не и от себе си. Така романът се превръща в книга за голямото разминаване. И за самотата, която е задължително следствие от бягството и разминаването и от която няма спасение.

Авторите на тази книга са успели да изградят един остросюжетен роман – история, населена с персонажи, които са точно героите на днешния ден: от подлеците до самотниците, като при това образите им далеч не са само черно-бели снимки на наши разпознаваеми съвременници. И тази история е разказана с достоен за уважение лаконизъм, с добре намерен ритъм и динамика, и отчетливост на внушенията.

За предишната книга на Константин Кацаров „Пепел” критикът Борислав Гърдев писа, че това е „...роман, носещ външно белезите на кримката и трилъра, а всъщност е насочен към глъбината на човешката душа, към тайните на характера и манталитета на един стойностен и неординерен човек със сложна съдба и път в живота, за който не може категорично да кажем ангел ли е, или злодей...” Същите думи могат да бъдат казани и написани и за „Аз, лъжецът”. И това е естествено, като се има предвид, че става дума за своеобразно продължение не само на „Пепел”. „Своеобразно”, тъй като тук вече се срещаме и с един авторски експеримент, за резултата от който всеки читател би могъл да реши дали е била сполучлив.

Така че очаквайте тази книга, а когато се появи в книжарниците – купете си я.
Струва си.

Христо Карастоянов

Книги, подобни на "Аз, лъжецът"

Кварталът на писателите

Кварталът на писателите

Виктор Топалов

23.00 лв.
Възкресения

Възкресения

Колектив

20.00 лв.
Многото стаи на сърцето

Многото стаи на сърцето

Кристина Павлова

18.00 лв.
По следите на дявола

По следите на дявола

А. Д.

20.00 лв.
Всички същества на рамото ми - поезия

Всички същества на рамото ми - поезия

Станимир Семерджиев

15.00 лв.

Други книги от Константин Кацаров

Коментари за "Аз, лъжецът"
Добави коментар »
 
Полетата, отбелязани със *, са задължителни.
Моля, използвайте кирилица!
Мнения, които нарушават добрия тон, ще бъдат изтривани от администратора.
Име*
E-mail
Антиспам код*   генерирай нов код
Коментар*

Този сайт използва бисквитки (cookies). Ако желаете можете да научите повече тук.разбрах